Jump to content

Norvell And Associates C: Lagg Pengarna Cpf Till Arbete


Guest jojustine1995

Recommended Posts

Guest jojustine1995

Det finns ingen bÀttre tid Àn ett nytt Är att starta resan finansiella pÄ höger fot, sÀrskilt för unga arbetande vuxna bara börjat pÄ sina karriÀrer.

Och detta Àr Singapore, en av de mest fundamentala grunderna att fÄ huvudet Àr Central Provident Fund (CPF), de nationella socialförsÀkringssystemen sparplan som hjÀlper mÀnniskor att spara för sina bostÀder, sjukvÄrd och pension.

Medborgare och bofasta arbetar hÀr bidra till deras CPF-konton.

Arbetsgivare Àr skyldig att lÀmna bidrag för anstÀllda som tjÀnar mer Àn $50 per mÄnad.

CPF data visar att de genomsnittliga nettosaldon CPF medlemmar har vuxit i en genomsnittlig Ärstakt pÄ 7,6 procent, under de senaste 10 Ären - frÄn $34,800 2003 till $72,100 2013.

DÀr gÄr mÄnatliga bidrag?

Bidrag gÄ in pÄ tre platser: den vanliga konto (OA), den sÀrskilda konto (SA) och Medisave konto (MA).

OA fonder, som tjÀnar en garanterad rÀnta pÄ 2,5 procent, kan anvÀndas för bostÀder, investeringar, utbildning och godkÀnd försÀkring.

De SA och MA tjÀna garanterad rÀnta pÄ 4 procent.

SA medel Àr för Älderdom och investera i pension-relaterade finansiella produkter, medan de MA medel kan anvÀndas för sjukhus kostnader och godkÀnd sjukförsÀkring.

Du tjÀnar en extra 1 procent intresse för den första $60.000 i din kombinerade CPF saldon, av som upp till $20.000 kan komma frÄn OA.

NÀr du slÄr 55, kommer pengar frÄn de speciella och vanliga kontona att överföras till ett nybildat pension konto (RA).

Detta kommer att hÄlla upp till $155.000 eller vad Minimum summan för din kohorten. NÄgon extra kvar i de speciella och vanliga kontona.

CPF bidrag och anslag priser

Vet du hur mycket du och din arbetsgivare bidrar till din CPF varje mÄnad, och hur mycket gÄr in i varje konto?

CPF bidrag och anslag priser beror pÄ vilken medborgarskap, din Äldersgrupp och den lön som tjÀnat.

Bidrag priser steg pÄ Jan 1, med syftet att hjÀlpa mÀnniskor spara mer för sin pension och sjukvÄrd.

De i Äldern 35 och nedan och tjÀna mer Àn eller lika med $750 per mÄnad kommer att se andelen arbetsgivare bidrag öka frÄn 16 procent till 17 procent.

Även om din arbetsgivare ansvarar för att göra CPF bidrag för dig varje mĂ„nad, Ă€r det viktigt för dig att kontrollera din lönespecifikation att sĂ€kerstĂ€lla beloppet Ă€r korrekt.

AnstÀlld bidrag kvar pÄ 20 procent av lönen.

Andelen MA fördelning har ökat frÄn 7 procent till 8 procent för de 35 och yngre.

Den fördelning Àr fortsatt pÄ 23 procent för OA och det Àr 6 procent för SÀkerhetsassociationen.

En CPF styrelse talesman sÀger: "nÀr vi blir Àldre, de fördelning priserna till din MA och SA kommer att öka. Med singaporeaner lever lÀngre, dessa ytterligare besparingar kommer för att möta vÄra hÀlso-och sjukvÄrd och pension behov."

Du kan berÀkna din mÄnatliga CPF bidrag och fördelning via online CPF bidrag kalkylatorn pÄ www.cpf.gov.sg/ cpf_info/Online/Contri.asp?prof.

Vad kan du anvÀnda CPF för och hur ska du göra det?

CPF styrelse talesman sÀger: "medan besparingarna i CPF Àr frÀmst avsatt till pensioner, medlen kan ocksÄ anvÀndas för bostÀder, hÀlsovÄrd och Àven investeringar.

"Som CPF bidrag priser minska över tiden och tilldelning priser Àndra för olika Äldersgrupper, uppmanas medlemmarna att planera sin ekonomi innan de bestÀmmer sig nÄgon lÄngsiktig anvÀndning av sina CPF besparingar."

Unga arbetande vuxna som har precis gift sig eller planerar att göra sÄ kommer sannolikt att inhysa en viktig prioritering.

Att veta hur mycket kontanter och CPF besparingar du kan anvÀnda för att köpa en fastighet ger dig en mer realistisk uppskattning av budgetkonsekvenserna av ett köp, sade CPF.

OA besparingar kan anvÀndas för att finansiera Housing Board flats eller privat egendom hÀr nÀr gÀller att göra en handpenning, betala av bostadsskuld, stÀmpel och juridiska avgifter.

OA besparingarna kan ocksÄ hjÀlpa till att betala av ett lÄn som tagits för att bygga ett hus eller köpa ledig mark för ett hem men detta gÀller endast för privat egendom.

"Medan CPF besparingar kan anvÀndas för hem inköp, det Àr CPF grÀnser som kan gÀlla för beloppet av OA besparingar man kan anvÀnda, sÀger CPF styrelse talesman.

Dessa begrÀnsningar inkluderar vÀrdering grÀnsen och Äterkallelse grÀnsen, som beror pÄ vilken typ av egendom och bostadslÄn.

VÀrdering Àr lÀgsta av inköpspriset eller marknadsvÀrdet pÄ fastigheten vid tidpunkten för köpet.

Återkallelse grĂ€nsen Ă€r den maximala mĂ€ngden OA besparingar som kan Ă„terkallas och anvĂ€nds för lĂ€genheten. Detta Ă€r ett tak pĂ„ 120 procent av begrĂ€nsningen som vĂ€rdering.

Efter att ha nÄtt grÀnsen pÄ vÀrdering, kan du fortsÀtta att anvÀnda OA för bostÀder upp till Äterkallelse grÀnsen, men endast om du uppfyller vissa villkor.

Om du Àr under 55, till exempel, mÄste du ha stÀllt undan hÀlften av nuvarande Minimum summan i SA - inklusive det belopp som kan ha dragits för investeringar - och OA, att sÀkerstÀlla att medel för pensionen Àr tillrÀcklig.

Du kan ocksÄ anvÀnda dina OA eller SA besparingar för att investera i ett utbud av investeringsprodukter som vÀrdepappersfonder och lokala bestÄnd under CPF Investment Scheme (CPFIS) men du mÄste vara minst 18 Är gammal och inte en tomgÄngsspÀnningen konkurs.

Du mÄste ha mer Àn $20.000 i OA för investeringar under system-ordinarie CPF Placeringskonto eller mer Àn $ 40 000 i sÀrskilda kontot att investera i kontot CPF Investment Scheme-Special.

CPF styrelse konstaterar att sÄdana investeringar bör helst ge stabila och förutsÀgbara returnerar.

Dess talesman sÀger: "I detta avseende medlemmar bör övervÀga att investera i vÀl diversifierad, billiga fonder, som Àr mindre volatila jÀmfört med lager, för att minska sina risker."

Andra sÀtt att maximera din CPF

Om du har extra medel, övervÀga att top-ups utöver de obligatoriska CPF bidrag.

Detta kan göras genom ett engÄngsbelopp eller regelbundna bidrag av Giro, antingen genom CPF Minimum summan Topping-Up systemet, frivilliga bidrag eller genom att överföra medel frÄn OA till SA.

Systemet tillÄter dig att göra top-ups till din egen SA eller din Àlskade dem SA.

Du kan njuta av skattelÀttnader för upp till $14.000 varje Är om du anvÀnder cash till toppen för dig sjÀlv och dina nÀra och kÀra - upp till $7.000 för varje kategori.

Frivilliga bidrag som Àr berÀttigade inte till skatteavdrag Àr inom grÀnsen som godkÀnda. Dock Àr frivilliga bidrag ill MA ensam avdragsgilla.

Om du överför besparingar frÄn OA till SA att tjÀna högre rÀnta, Observera att överföringen Àr oÄterkallelig och du kan bara överföra ett belopp upp till rÄdande Minimum summan i din SA.

CPF styrelse talesman sÀger att yngre CPF medlemmar bör övervÀga att lÀmna medel i sina CPF konton att njuta av garanterade och attraktiva rÀntorna.

"Med de sammansatta rÀntorna, ledamöternas CPF besparingar kommer ocksÄ vÀxa stadigt och kraftigt över tiden."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 👍 Join TopGold.Forum Now

    The Most Welcoming & Trustworthy Earning Online Community

    Join over 25,000 members and 700 businesses on their journey to strike GOLD.Â đŸ’°đŸŸđŸ‘

    đŸ‘© Want to make money online? 
    đŸ’Œ Represent a company? 

‎-Paid Ad- TGF approve this banner. Add your banner here.đŸ”„

×
×
  • Create New...